Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του Δ.Σ.Χ στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου (3) του μεγάρου Τριποδάκη στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 43 και έχει ως σκοπό της την υποστήριξη και προώθηση του επαγγελματικού, επιστημονικού και ερευνητικού έργου των μελών του Δ.Σ.Χ. στον οποίο ανήκει. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης και η χρήση του υλικού της είναι ανοικτής πρόσβασης στα μέλη του δικηγορικού σώματος, στους φοιτητές Νομικής και στους εν γένει νομικούς.

Η αίθουσα περιλαμβάνει αναγνωστήριο, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή πλήρως εξοπλισμένο για την εξυπηρέτηση ειδικά των αναγνωστών καθώς και ασύρματο δίκτυο για πρόσβαση στο internet. Παρέχεται η δυνατότητα για λήψη περιορισμένου αριθμού φωτοαντιγράφων και ο δανεισμός επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Στον χώρο αυτό βρίσκονται οι περισσότερες εκδόσεις των νομικών βιβλίων, σχεδόν πλήρης συλλογή περιοδικών όλων των νομικών εκδοτικών οίκων, CD-ROMs και άλλο οπτικοαουστικό υλικό νομικού περιεχομένου. Παράλληλα τηρείται αρχείο με τον ατομικό φάκελο κάθε δικηγόρου. Ο Δ.Σ.Χ., αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της συνεχούς ενημέρωσης, προβαίνει σε αγορές καινούριων νομικών βιβλίων και σε ανανεώσεις στις συνδρομές των νομικών περιοδικών, ώστε η συλλογή της βιβλιοθήκης να καλύπτει με πληρότητα όλα τα θέματα δικαίου και να εμπλουτίζεται διαρκώς.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης βάσει συγγραφέα, τίτλου ή θεματολογίας κάθε συγγράμματος, βιβλίου ή περιοδικού που υπάρχει στην βιβλιοθήκη του Δ.Σ.Χ. Προσεχώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή τους και η ηλεκτρονική καταχώριση του πλήρους καταλόγου της συλλογής στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Χ.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες, ότι εφεξής, θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν στα προσωπικά τους e-mail απευθείας από τη βιβλιοθήκη άρθρα, που τους είναι απαραίτητα, από τα νομικά περιοδικά, που διατίθενται, καθώς και δικαστικές αποφάσεις των οποίων το κείμενο δεν είναι εξ ολοκλήρου δημοσιευμένο στη ΝΟΜΟΣ (εφόσον έχει δημοσιευθεί σε κάποιο νομικό περιοδικό), σε χρονικό διάστημα 2 ημερών από τη μέρα που το ζητήσουν.

Τα αιτήματα θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εκτός των άλλων μέσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους Δικηγόρους-μέλη του Δ.Σ.Χ περιλαμβάνονται και η κατάθεση κάθε έτος των ασφαλιστικών βιβλιαρίων ΤΥΔΕ και ΤΑΝ, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή, μεταγραφή, παραίτηση ή προαγωγή των δικηγόρων, η έκδοση δικηγορικών ταυτοτήτων, η λήψη προσωπικού κωδικού στην τράπεζα νομικών πληροφοριών της ΝΟΜΟΣ, η συμπλήρωση διάφορων αιτήσεων κλπ.

Ωράριο λειτουργίας 9:00 π.μ - 14:00 μ.μ.

Τηλέφωνο: 28210-41179

Fax: 28210-41189

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συνταξιοδοτικά »